D'acord, no és música country. Però poques coses són tant genuïnament nordamericanes com el futbol particular que van inventar fa més de 100 anys, el football que diuen ells o, en català, el futbol americà.

I ja sabeu que ens agrada parlar de cultura americana en general, no només de música. I per aquest motiu, voldríem fer-nos ressó de l'existència de la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA), i de la història d'aquest esport al nostre país.

Més enllà dels Barcelona Dragons, el club més famós pels de la generació que ara ronda els 40 anys, aquest esport compta amb uns quants equips i una història que es remunta més enrere que els anys en que els homes de Jack Bicknell dominaven la lliga mundial o NFL Europe (la van guanyar l'any 1997 i van quedar finalistes en 3 altres edicions, 1991, 1999 i 2001).


Segons publica la web de la Federació, aquest esport va arribar a Catalunya l'any 1987, gràcies a Alfonso Genchi, entrenador a Palerm, que va plantar la llavor del primer equip català, els Barcelona Dracs.

El primer partit va arribar l'any 1988, entre els Barcelona Dracs i els Cardinals de Palerm. De seguida van sorgir 3 equips més (Búfals i Boxers de Barcelona i Pioners de l'Hospitalet) i es va crer la Federació, un 23 d'octubre de 1988, al mateix temps que s'organitzava la Primera Lliga Catalana (guanyada pels Dracs).

Aquest 2014 es celebra el 25è aniversari de la Lliga (1989-2014), que juguen fins a 8 equips:

Argentona Bocs
Barcelona Uroloki
Terrassa Reds
Vilafranca Eagles
Salt Falcons
Torrelles Legends
Vall Aro Senglars
Wolves de Sarrià de Ter

Si voleu tenir més informació sobre la implantació d'aquest esport a Catalunya, no deixeu de visitar la web de la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada