El gegant Google ha començat a promocionar un nou servei: el Google Helpouts

I com és que en parlem a una web dedicada al country i al line dance? Bona pregunta...

Primer de tot, expliquem que és Google Helpouts. Si domineu una mica l'anglès, només us cal veure'n aquest petit vídeo.


Aquest nou servei permet posar en contacte gent que té un problema amb la gent que pot donar-ne la solució al moment. El primer, pagarà pel servei (un tant per l'ajuda o bé un tant per minut d'ajuda) i el segon el cobrarà. Sempre, segons s'informa, amb la garantia de devolució dels diners si el servei no és l'adequat. I amb la garantia de Google.

Vols aprendre a tocar la guitarra? Connecta amb un dels "ajudadors" i pregunta-li directament com fer un Do. Vols cuinar un pastís de xocolata i no saps com posar-t'hi? Connecta en viu amb una mestressa de casa que farà la recepta amb tu.

La clau de tot plegat, a banda de qui ho ha parit, és el vídeo. El contacte entre les dues parts sembla ser que funciona per webcam. A través d'aquest aparell, les dues persones contacten en videoconferència, i poden establir una relació molt més fluida que si l'intercanvi fos per e-mail o només per telèfon.

A primera vista també pot generar molts dubtes, però els avantatges, si l'eina acaba reeixint, poden ser molts.

I ara, tornem a la pregunta del principi: quina relació té amb el ball country? Doncs si feu una cerca de "line dance" a Google Helpouts, no hi ha resultats... és a dir, si sou professors o professores de line dance podeu ser dels primers a apuntar-vos-hi com a ofertants d'ajuda. I donar-hi classes on-line, còmodament des de casa vostra. Algú pot tenir la necessitat d'aprendre un ball, i vosaltres podeu ser-ne els professors sense sortir de casa. I, com en tot en aquesta vida, qui arriba el primer té molt de guanyat.

Imaginem que de moment tot plegat serà en anglès, per tant l'idioma us pot ser una trava segons com. Però si el projecte tira endavant, segur que el català, castellà, francès, italià,... seran idiomes perfectament viables.

De moment no és possible apuntar-s'hi lliurement. El servei encara està en fase beta i només es pot sol·licitar l'alta. Com Google ha fet en moltes altres ocasions, de mica en mica anirà obrint l'eina a més i més gent.

Serà un bluf? Serà el futur? Venint de Google, pot ser qualsevol de les dues coses...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada