Nota enviada per: Jordi Guasch

(Versión en castellano facilitada por el autor)

Amb aquest article seguim publicant articles que el mestre Jordi Guasch, autor polifacètic i un erudit en música country, música old-time i americana, ha tingut l'amabilitat de fer-nos arribar a Countrycat. Ell és una de les persones que més sap d'aquests estils musicals, i a més a més és català!

Si fa dies us parlàvem de la relació entre country music i els alienígenes o de la relació entre els signes astrològics i segons quins rols al far-west americà, en aquesta ocasió ens descrobreix els enigmes que envolten al president dels Estats Units Abraham Lincoln...

Jordi Guasch és autor d'un parell de llibres de viatges: "Corrido del Güero Errante" (dels seus viatges a Mèxic, Xile, Perú, Illa de Pascua i Texas) i "Camino de Varanasi" (del seu viatge al nord de la Índia). També és autor d'un llibre de caricatures de la música country que podeu adquirir contactant directament amb ell.

Teniu tota la informació d'en Jordi a aquest missatge que vam publicar a Countrycat fa uns mesos.

L'enigma "Abraham Lincoln"
Per Jordi Guasch

Resulta obvi relacionar el president Abraham Lincoln amb la música Country malgrat que no tocava el violí, com Thomas Jefferson ... No obstant això, durant la Guerra Civil van haver moltes cançons on se l'esmentava, especialment al Nord, per donar suport a la causa unionista, com per exemple "Lincoln & Liberty", ja àmpliament explícita en el títol.

El mateix Lincoln no era aliè a la música Popular que circulava en el seu entorn històric. De nen, per exemple, creixent a Indiana, solia cantar la famosa balada Folk britànica "Barbara Allen", les arrels es remunten almenys a l'any 1666 ... Data "significativa" per als fanàtics conspiranoics del cristianisme encara que, realment, el "nombre de la bèstia" és un assumpte tan absurd com el recent ressorgiment de la polèmica relacionada amb un suposat tretzè signe zodiacal. Ni el 666 és el símbol del "Diable" (un altre invent cristià inspirat en creences més antigues) ni hi ha un nou signe astrològic. Però centrem-nos en el nostre tema ...

El primer enregistrament country registrat de "Barbara Allen" no va tenir lloc fins a 1927. Va ser a càrrec de Vernon Dalhart, encara que jo prefereixo personalment la realitzada l'any següent per Bradley Kincaid, però totes dues tenen la mateixa qualitat.


Al marge del factor musical, hi ha certs misteris al voltant de Lincoln que encara actualment susciten la curiositat de molta gent ... De tots són conegudes les múltiples sincronicitats (terme encunyat per Jung per descriure les coincidències significatives que semblen no ser fruit de la casualitat) entre els assassinats de Lincoln i John F. Kennedy i si no és així, la informació està disponible a internet. No obstant això, jo he afegit una més de collita pròpia: ambdos presidents van pertànyer al grup de "Signes d'Aire", Aquari i Bessons respectivament que, per altra banda, són molt rellevants en la carta astral dels Estats Units.

Potser, més endavant, li dediqui un article a l'horòscop d'aquesta nació, molt afí als propis signes solars dels seus presidents més cèlebres. Al final d'aquest article, repassarem breument els punts clau de la carta astral de l'assassinat de Lincoln. Però el que molt poca gent sap, és que hi ha almenys una cançó country dedicada al fatídic succés ... Es tracta de "History Repeats Itself" (1966), interpretada per Buddy Starcher. Fins i tot va arribar al Top 40 de les llistes Pop d'aquesta primavera.


Entre els enigmes que envolten la figura d'Abraham Lincoln està el del seu somni premonitori ... Des que va accedir al poder, va manifestar el convenciment que algú anava a assassinar-lo. Vint dies abans de la seva mort, va tenir un esgarrifós malson que va impactar profundament. Segons va explicar a la seva dona, es va veure a l'interior de la Casa Blanca i, després de sentir uns laments procedents de la Sala Oriental, es va encaminar cap allà per revelar la seva procedència. Només arribar, va trobar a nombroses persones vetllant un cadàver. Llavors, va preguntar a un dels presents què havia passat, i aquest li va contestar: "Han assassinat al president". Així va concloure l'inquietant somni.

El 14 d'abril de 1865, John Wilkes Booth acabaria amb la vida de Lincoln disparant-li a boca de canó mentre es trobava a la llotja d'un teatre. Pel que sembla, pocs minuts abans del crim, el gos del president havia començat a udolar molt entristit, com si pressentís el que estava a punt d'esdevenir. La casuística dels fenòmens paranormals està plena de somnis premonitoris (jo mateix vaig redactar una àmplia llista de collita pròpia en el meu recent manuscrit incloent un vinculat a Robert E.Lee) i de gossos "clarividents".

Però la relació de Lincoln amb el paranormal no acaba aquí, ja que després de la seva mort, han estat moltes les persones que asseguren haver vist el seu fantasma a la Casa Blanca. Entre els testimonis més destacats estan Winston Churchill, el matrimoni Roosevelt o Eisenhower. Diuen que Churchill, que tenia per costum anar a dormir a altes hores de la matinada, va decidir prendre un bany mentre es fumava un dels seus característics purs. En aquest instant, va contemplar sorprès com es formava davant els seus ullerosos ulls la imatge de Lincoln. Churchill, fent gala de la seva irònica flegma britànica va dir: "Bona nit, senyor president. Com pot observar, em trobo en desavantatge". L'esperit va somriure lleument i es va esvair. Va haver tornar al seu pla astral satisfet que a casa regnava el bon humor ...

Churchill, com a bon Sagitari, igual que l'escriptor Mark Twain (entusiasta del so del banjo i soldat confederat durant dues setmanes ...), no només gaudia d'un bon sentit de l'humor sinó de la sort a la vida que li brindava Júpiter (regent del seu signe solar) ja que en nombroses ocasions es va salvar "miraculosament" de la mort.

Eleanor Roosevelt utilitzava l'antic dormitori de Lincoln com a estudi. Solia parlar de la seva impressió respecte que una presència d'un altre món l'observava mentre exercia les seves tasques. No va comentar res, que jo sàpiga, sobre si Lincoln la contemplava durant moments més íntims ... En aquesta mateixa època, un jove empleat de la Casa Blanca va afirmar haver vist l'espectre del desafortunat president assegut en un llit i lligant les sabates ...

La reina holandesa Wilhelmina, allotjada a la Casa Blanca durant un dels seus viatges oficials als EUA, va despertar en plena nit en sentir un potent cop a la porta de la seva cambra. Va sortir al passadís i es va trobar amb una silueta etèria, la descripció coincidia amb el físic de l'esposa d'Abraham Lincoln.

A mi em va passar una cosa semblant, (com narro en el meu llibre "Corrido del Güero Errante", que pot llegir-se per e-book) en un hotelet de El Paso (Texas), quan ningú sabia que m'hi allotjava (vaig anar-hi a parar sobtadament disposat a creuar la frontera al cap d'uns dies). Vaig escoltar uns copets a la porta de la meva habitació, de seguida la vaig obrir, em va envair un gran calfred per tot el cos i vaig entreveure a una considerable distància un estrany rostre femení entre el silenci més esgarrifós que mai hagi experimentat ...

Curiosament, que es tingui constància, el fantasma del president no ha tornat a manifestar a la Casa Blanca des dels temps de l'administració Truman, a la fi dels 1940', quan es van efectuar importants reformes estructurals a l'emblemàtic edifici. Tanmateix, va continuar apareixent en els voltants de la seva tomba a Springfield (Illinois). Coincidint amb l'aniversari de la seva mort, diversos testimonis han presenciat l'escena d'un tren espectral totalment negre i similar al que va traslladar el cadàver de Lincoln des de la capital fins al seu poble natal. Això em fa recordar la cançó "Ghost Train" en versió de l'inigualable Marty Robbins ... Un dia dedicaré tot un reportatge a les composicions country sobre espectres o fantasmes. Suposo que a alguns lectors els ve al cap la "espectral" cançó Western "Ghost Riders In The Sky", sobre l'experiència real d'uns texans cavalcant per Arizona ...


Simon F. Casi, coronel i mà dreta de Lincoln, va revelar en el seu llibre "Proclama de l'emancipació" que el president era assidu a les sessions espiritistes i, durant una d'elles, va rebre un missatge transmès per una entitat sobrenatural que el va convèncer de la necessitat de abolir l'esclavitud. Aquest estrany esdeveniment va tenir lloc el 1861.

Casi participava al costat de Lincoln d'una "Séance" (sessió espiritista) en què una adolescent exercia com a mèdium. Quan la noia va entrar en trànsit, es va acostar al president transmetent-li el següent missatge: "Vostè ha estat cridat a la posició que ara ocupa per a una gran tasca. El món està sota una esclavitud universal, i ha de deixar lliure físicament, perquè pugui assolir espiritualment seu estat". Després de semblant revelació, l'al·ludit es va proposar decretar la proclama que, a partir de 1863, permetria l'emancipació de més de quatre milions d'esclaus afroamericans.

Tinguem present que els primers esclaus negres d'Estats Units van aparèixer a la Plantació d'un holandès a 1619. Des d'aquest moment, començaria a desenvolupar-se en aquesta jove nació la música portada del continent africà mitjançant la seva interrelació amb la d'altres folklores. Recordem que el Country va formar part de semblant procés en absorbir elements dels esclaus negres, com per exemple, el banjo.

Els inquilins de la Casa Blanca han estat, en general, al llarg de la història, bastant aficionats a l'ocultisme i l'esotèrisme, on no han faltat consultes astrològiques. La mateixa Hillary Clinton, que ha assegurat haver sentit la presència d'esperits al recinte, es compta entre ells. Van ser de sobres conegudes, per exemple, les seves consultes a certa "guru" anomenada Jan Houston. Una cosa molt propi d'una Escorpió, com la Reina Sofia, igualment interessada per tals matèries ...

El mateix atemptat contra el president Reagan (Aquari vinculat també amb l'esoterisme i l'astrologia), es corresponia amb la nefasta conjunció planetària Júpiter-Saturn en el sentit que en els últims 140 anys sempre ha coincidit amb desgràcies per als inquilins de la Casa Blanca i cap dels presidents elegits cada vint anys havia aconseguit acabar el seu mandat, ja fos per malaltia (Harding i Roosevelt) o sent víctimes d'un atemptat (Lincoln, Garfield i McKinley).

La Casa Blanca i els assassinats dels seus presidents també s'han convertit en cèlebres cançons country. Per exemple, "White House Blues" (registrada inicialment pel Àries Charlie Poole en 1926), sobre l'assassinat de McKinley. Poole, en canvi, va passar a l'altre barri a causa d'un llarga borratxera ... Molt propi de la seva irrefrenable energia Àries mal canalizada.


La fatídica conjunció astrològica té lloc cada vint anys ... Actualment, el món manté un relació molt significativa entre planetes que són causants de les revolucions que s'estan donant en determinats països. Es deu a l'entrada d'Urà (regent d'Aquari) a Àries des del 12 de març i pel qual transitarà al llarg de gairebé set anys, marcant tota una època. O sigui, Àries, el signe de la guerra, l'acció, la violència, les iniciatives pioneres, albergarà l'astre dels canvis, les sorpreses i les revolucions.

La Revolució Francesa, per exemple, va ser típicament acuariana, subjecta a l'energia d'Urà, l'astre adequat per derrotar a totes les dictadures i tradicions que castren la llibertat. Però si intervé el colèric i impulsiu Àries, es pot donar un còctel d'allò més explosiu, més fins i tot que tot l'alcohol que va fulminar Charlie Poole, el treball mereix ser revisat pels autèntics aficionats al Country de qualsevol època. Esdeveniments com el Crack del 29, l'arribada al poder de Franklin D. Roosevelt (Aquari i connectat amb l'esotèric ...) inaugurant un nou temps o el triomf a Europa dels partits feixistes (amb Hitler i Mussolini), van estar sota l'influx d'aquesta posició astral. També és acuariano el moviment hippy ...

Segons alguns investigadors dels misteris, van ser la idees ocultistes i espiritistes de Lincoln el que va influir decisivament en la seva croada abolicionista i algunes fonts atribueixen el seu propi assassinat a les lluites entre societats secretes. Enrique de Vicente, tot un expert en aquestes temàtiques, revela que P. B. Randolph, íntim amic de Lincoln, assegurava haver estat iniciat en la màgia sexual a l'Orient Mitjà creant la Germandat de Eulis. Aquest personatge va revelar que la transmutació de l'energia sexual era el secret dels primitius Rosacreus arribant-se a enfrontar a Helena Blavatski i als teòsofs.

Blavatski (amb una forta presència d'Urà en la seva carta astral) va fundar la Societat Teosòfica a la Nova York de 1875, basant-se en un sincretisme de creences que incloïen la reencarnació i la comunicació amb éssers d'altres dimensions. Però el clima esotèric que es respirava en territori ianqui ja venia d'abans, des dels temps de la Independència, amb els seus fundadors maçons. No obstant això, l'esdeveniment que va marcar l'auge de l'espiritisme i les "sèances" va ocórrer el 1947 a Hydesville, un poble de l'Estat de Nova York, quan les famoses germanes Fox van difondre el presumpte contacte amb un esperit que habitava a casa.

No obstant això, va ser "El Llibre dels Esperits" del francès Allan Kardec, editat en 1857, el que va establir les bases d'una nova filosofia espiritual anomenada Espiritualisme. Aquesta obra és considerada la "Bíblia" de la doctrina espiritista i va tenir un enorme impacte no només a Europa i Amèrica sinó entre les classes benestants dels EUA, i especialment del nord-est. En qualsevol cas, segons explica la investigadora Glòria Garrido en un article per a la revista "Año Cero", després de l'impacte de les germanes Fox, el 1854 ja hi havia al país tres milions de fidels dirigits per 10.000 mèdiums, bona part dels quals desembarcar a 1853 a Europa per estendre la seva influència a través de tot el continent.

De fet, la moda espiritista va partir especialment dels Estats Units. El 1861, l'any que va esclatar la Guerra de Secessió, el bisbe de Barcelona, ​​la meva ciutat, va organitzar un acte de fe en què es van cremar públicament més de 300 obres d'Allan Kardec. El mateix autor va declarar: "Poden cremar llibres, però no poden cremar idees". Cada vegada que transito pel parc de la Ciutadella procuro recrear en la meva imaginació aquell lamentable episodi. Paradoxalment, gairebé tres dècades després, el 1888, es va reunir a Barcelona el Primer Congrés Internacional Espiritista.

Aquest era l'ambient històric en què es va moure Lincoln molt abans que esclatés la Guerra Civil, afectant més directament al viure en l'àrea d'Estats Units on va néixer el corrent espiritista nord-americana. Tanmateix, va ser la seva dona, Mary Todd Lincoln qui estava ficada de ple en l'Espiritisme i es diu que ell només havia acudit a alguna "Séance" per mera curiositat ... L'obcecació de Mary per contactar amb entitats desencarnades va aconseguir nivells extrems.

El seu interès va sorgir en la dècada dels 1840', quan Illinois va estar freqüentat per una onada de mèdiums. Més tard, el 1861, amb el matrimoni instal·lat Washington, ja existia entre membres del govern una gran afició cap l'espiritisme. Ella mateixa, va realitzar diverses sèances a la Casa Blanca arribant a sentir la presència dels presumptes esperits de destacats personatges com Thomas Jefferson (habitual fantasma de la mansió ... i fins i tot acompanyat del seu inseparable violí) i Andrew Jackson.

Després de la mort en 1862 de Willie, un dels fills del matrimoni Lincoln, precisament a la Casa Blanca, Mary, que ja acusava una fràgil naturalesa emocional, va acusar un notable augment de la seva obsessió per les pràctiques espiritistes. Fins al president confederat Jefferson Davis va expressar el seu condol als Lincoln per la traumàtica pèrdua. Mary va quedar destrossada i després de l'assassinat del seu marit es va acréixer la seva afició espiritista i el seu desequilibri psicològic va anar en augment.

Els rumors sobre les activitats paranormals de la parella s'havien estès més enllà de l'Atlàntic. A Anglaterra, es va publicar una partitura musical il·lustrada amb una imatge de Lincoln sostenint una espelma mentre violins i panderetes sobrevolaven el seu cap.


La peça musical es va titular "The Dark Séance Polka" i en la part inferior resava aquest text: "Abraham Lincoln i els espiritistes". Posteriorment a l'assassinat del president, el comportament excèntric de Mary era ja de domini públic.

En certa ocasió, va afirmar haver estat posseïda per l'esperit d'un indi ... Va acabar internada durant un temps en una institució mental i es creu que allà mateix va intentar suïcidar-se. Va ser el 1875, l'any en què Helena Blavatski i un veterà militar de l'exèrcit unionista, el Coronel Olcott, van fundar la Societat Teosòfica. La seva salut va anar deteriorant-se fins que va morir el 1882. Passem ara a analitzar la carta astral de l'assassinat del president realitzada pel prestigiós astròleg Julio Antonio López per a la revista "Más allá" ...

Abraham Lincoln va ser abatut d'un tret al cap i per l'esquena, a les 22.15 hores del 14 d'abril de 1865 al teatre Ford de Washington on havia assistit amb la seva dona i uns amics. D'entrada, el Sol se situava a la Casa 5 (pertanyent a Leo, el signe oposat a Aquari), que es correspon amb l'àrea dels plaers i les diversions. Sens dubte, Lincoln presenciava una obra teatral del seu gust. No obstant això, el Sol estava a Àries, signe que regeix el cap, un altre tret astrològic rellevant. A més a més, el Sol formava Oposició amb Saturn (habituat a "posar-nos pedres a les sabates" ...), aspecte que es va veure molt reforçat en trobar ambdós en Conjunció amb els Nodes Lunars. Concretament, Saturn estava unit al Node Nord, el que afegeix no només més dramatisme a l'esdeveniment sinó la seva naturalesa kàrmica ja que els Nodes Lunars s'ocupen del tema de la reencarnació i el nostre karma, així com el mateix Saturn és considerat el planeta del karma per excel·lència.

Potser a causa d'això, Lincoln va tenir aquell somni premonitori. Saturn i el Node Nord es trobaven a la Casa 11 (associacions, ideals, projectes, relacions amistoses, afinitats socials, visions, grups ...) amb la qual cosa, amb aquest assassinat es venien a baix un seguit d'ideals i projectes que estaven en ment del malmès líder ... de què se sospita, dit sigui de passada, que va sospesar la possibilitat d'entrar en conflicte bèl·lic amb Europa per aconseguir una hipotètica unió entre Nord i Sud. També hi ha constància que va morir sol i qui sap si traït pels seus amics i partidaris.

Aquest dia no el va acompanyar el general Ulysses Grant (tossut, pràctic, resistent i perseverant Taure), tampoc el seu guardaespatlles i fins el policia encarregat de vigilar la porta de la llotja va abandonar el seu lloc per prendre un glop ... Heus aquí el negatiu influx de Saturn afectant a la Casa 11 (la corresponent a Aquari), l'àmbit astrològic que regia la seva vida en aquest moment.

D'altra banda, apunta López, existeixen sòlids arguments astrològics per pensar en una conspiració. La Quadratura Mart-Neptú indica clarament que es va tractar d'un assassinat inspirat per la traïció. Altres aspectes planetaris sospitosament favorables i benèfics, assenyalen que molts es van alegrar d'aquest traïdor crim. El Sol formava un Trígono (Aspecte harmònic) amb Júpiter (planeta benefactor) que a més, es trobava a Sagitari (regit per Júpiter, com sabem), i ascendint per l'horitzó. Sembla que això és una cosa que va poder interessar a molta gent, i no només del bàndol confederat, sinó també del seu propi ... Una trama organitzada des de dins? També això forma part de les sincronicitats entre aquest magnicidi i el de John F. Kennedy ...

No ens estendrem més ni tampoc estudiarem la carta astral de Lincoln o els increïbles vincles dels presidents i polítics nord-americans amb el món de l'ocultisme i l'esoterisme. Tinguem en compte que ja a principis del segle XVII, Francis Bacon (polític i filòsof anglès, entre moltes altres coses) va proposar al parlament britànic instaurar a Amèrica un model utòpic de civilització. Com típic exponent del seu signe solar, Aquari, defensava utopies i la seva ment estava enfocada en el futur. Malgrat ser víctima de les burles, igual que el matrimoni Lincoln, en la seva obra "La Nova Atlàntida", vaticinava la invenció del telèfon i la nevera, l'agricultura híbrida i la dessalinització de les aigües marines. I va morir a Londres el 1625 a conseqüència de l'encostipat que va agafar en el transcurs d'un experiment amb un pollastre congelat ...

No hi ha constància de cap cançó country que al·ludeixi a aquest succés, però pel que fa a pollastres, el gènere va ben servit ... Si indaguem profundament en les Societats Secretes que van florir als Estats Units des que es van instal·lar els primers colons de sang anglo-cèltica i totes les connotacions esotèric-espirituals ocultes darrere d'insignes personatges, observarem la història d'aquesta nació des d'una perspectiva diferent. Això requeriria de tot un llibre i més ... Sens dubte, la música Country obeeix al seu condicionament religiós assentat en el Protestantisme, però els esperits i el Més Enllà, en un sentit o un altre, figuren en l'inconscient col·lectiu dels seus intèrprets.

Els mateixos "àngels" protagonistes de tantes cançons, no són més que una versió judeocristiana dels "guies astrals (o espirituals)" que habiten en altres dimensions i estan presents en totes les cultures. No ens referim, òbviament, als "Honky-Tonk angels" que fan gala de les seves temptadores arts als sorollosos locals, perquè aquests són de carn i ossos. .. Allan Kardec i l'Espiritisme en general, parlen d'ànimes errants apegades al nostre pla terrenal o perdudes en dimensions properes. "Little Old Log Cabin In The Lane" va ser la primera cançó country no instrumental que es va gravar. Ho va fer Fiddlin 'John Carson un 14 d'juny de 1923 i la lletra esmenta a "esperits vagant amb els benaurats" ... No deixa de ser curiós que, en termes astrològics, s'hagués registrat durant el període pertanyent a Bessons, signe que regeix el parla i la comunicació.

Serveixi com un altre exemple significatiu, que "El Cantor de Jazz", la primera pel·lícula parlada, fos interpretada per Al Jolson, nadiu de Bessons. .. En fi, hi hauria molt més a dir sobre els enigmes que envolten a Abraham Lincoln i, per extensió, la història dels Estats Units, però ho deixarem aquí ... I si se m'apareix el fantasma de Lincoln o del General Robert E.Lee (hi ha cançons country que versen sobre la seva suposada presència espectral), mentre escolto una cançó "Old-Time", o sigui, de l'època en què van viure, ja ho faré saber.

L'important és mantenir en equilibri els dos hemisferis cerebrals, el dret (intuïcions, emocions, somnis, creativitat) i l'esquerre (pensament lògic, analític i racional) per no acabar malament de cap com la pobra Mary Todd Lincoln. I si creiem sentir el violí de Thomas Jefferson sonant a la nostra habitació, millor revisem el reproductor de música per si alguna "mà invisible" ho ha activat i es tractarà doncs una de les peces country d'un cd que encara roman allà dins ... Però si aquesta "mà" pertany al fantasma d'Abraham Lincoln, segurament ens anuncia el proper aniversari de la seva mort ... Demanem-li llavors realitzar una psicofonia i que inclogui en l'enregistrament cançons de la seva època! I de passada, li podem preguntar què versió prefereix de "Barbara Allen" ...

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada