Nota enviada per: Xavier Massuheras

Des de Countrycat volem fer-nos ressó d'un fet que per nosaltres té una importància extraordinària. En Miquel Conesa Sierra, un enginyer i músic català, amb l'assessorament d'en Xavier Massuheras, ha dissenyat i construït la primera pedal-steel guitar feta a Catalunya. S'anomena FINA II (és la 2 perquè la 1 va ser el primer prototip) i ja s'ha posat a la venda.

La pedal steel és un dels instruments més identificats amb la música country. Si no la coneixeu, només cal que observeu en aquest vídeo el què es pot aconseguir amb aquesta joia instrumental (l'instrument del vídeo no és la Fina II, només és un exemple per qui no conegui aquest instrument):


És un instrument molt complicat de tocar: cal coordinar no només les dues mans sinó també els peus a través dels pedals i, per si encara fos poc, els dos genolls, que accionen unes palanques anomenades "knee levers". Una autèntica virtuositat de coordinació corporal.

Doncs bé, fins ara, qui volia comprar-se'n una al nostre país ho tenia complicat. Havia de recórrer al mercat de segona mà o a recórrer infinitat de botigues de música fins a trobar-ne alguna que pogués portar-ne alguna d'importació. Fins ara...

Perquè ha arribat al mercat la flamant Fina II, la primera pedal steel guitar pensada, construïda i parida des de Catalunya.

Si en voleu tenir més informació, podeu descarregar-vos el PDF amb la presentació des d'aquest enllaç, o enviar un e-mail a countrycat@gmail.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada